HET ZAT ‘M IN DE GENEN

Het begon allemaal in het jaar 1996 dat ik in de wijde wereld van autocar reizen en toerisme stapte. Het was mijn vader Reginald Desender die mij er van overtuigd had, destijds wanneer ik als jonge knaap met hem meereisde op talrijke dagreizen als autocar chauffeur..

 

Ik weet nog heel goed wanneer ik in dienst trad in het jaar 1996 bij n.v. Westhoek-Cars waar mijn vader al reeds lange jaren werkte. Mijn eerste opdracht was een tour van Parijs naar Napels en terug naar Amsterdam met een Koreaanse groep. Voor een jonge man van 22 jaar oud, was dat natuurlijk een hele ervaring en een grote verantwoordelijkheid om zich met een autocar door al deze grote steden en autosnelwegen te begeven!

 

Toen mijn vader in de middag belde en wist dat ik Rome, Napels, Sorrento moest doen die dag, vroeg hij me met een verontruste stem of ik nog geen kras of bluts had gereden? Waarop mijn antwoord was dat ik verschrikkelijk aan het transpireren was, en dit niet door de hitte van het warme weer. Dit waren mijn eerste beproevingen die mij de gedrevenheid hebben gegeven een eigen autocar bedrijf op te richten. Zo werd theorie, praktijk en slaagde ik in mijn examens vakbekwaamheid. Het zoeken naar een juiste autocar was een hele belevenis op! Uiteindelijk heb ik samen met mijn vader beslist een lions coach aan te schaffen.(zie Autocar-info) En zo startte ik, Desender Xavier, in mei 2006 met het autocar bedrijf b.v.b.a Q-cars!