Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Romantische Strasse (DUI)

mei 25 - mei 31

€ 680

De Romantische Strasse loopt tussen Würzburg en de Alpen langs prachtige historische steden, ongerepte natuur en gevarieerde landschappen.  Laat u verleiden en ga mee met deze heerlijke reis, ontdek zelf waarom dit gebied toeristen uit de wereld aantrekt.

VRIJDAG 25 mei: Miltenburg

Vertrek om 05u00

12u30 Aankomst en vrij middagmaal

15u00 Via Tauberbishofsheim verder naar onze verblijfplaats (60km)
Hotel Weinstube Lochner ***+
Ons hotel ligt In het centrum van het gezellige plaatsje Markelsheim, te midden van uitgestrekte wijngaarden.  Het hotel beschikt over een lift, lounge, bar, restaurant, kegelbanen, binnenzwembad en een sauna tegen betaling.  Uw kamer is voorzien van radio, tv, telefoon, gratis en een badkamer met douche of bad, toilet en föhn.  Dagelijks ontbijtbuffet en ’s avonds serveert het een scala aan Frankische gerechten.

ZATERDAG 26 mei: Rothenburg ob der Tauber één van de hoogtepunten van deze reis .
We bezoeken het prachtige Rothenburg ob der Tauber, waar u de sfeer middeleeuwen proeft.  Deze 12e eeuwse stad wordt omringd door een goed bewaard gebleven stadsmuur.  Verder zijn er vele bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, prachtige stadspoorten, schilderachtige vakwerkhuizen en imposante kerken.  We maken een stadswandeling en aansluitend heeft u voldoende vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan door de vele smalle straatjes.

ZONDAG 27 mei: Creglingen , Weikersheim
We gaan eerst naar Creglingen voor bezoek aan de Herrgottskirche met het unieke uitgesneden Maria-altaar.
Aansluitend bezoek aan het vingerhoedmuseum.  Een uniek museum waarvan er geen tweede op de wereld bestaat.

MAANDAG 28 mei : Markelsheim, Bad Mergentheim
Voormiddag  Panoramarit door de wijnbergen
Naast de vele wetenswaardigheden over de wijnvelden, wordt de wijn als vanzelfsprekend bij muziekkale begeleiding ook uitgeprobeerd en sluiten we af met een huisgemaakte Winzervesper.

In de namiddag bezoeken we Bad Mergentheim, dat prachtig gelegen is aan de rivier de Tauber.  Deze voormalige residentiestad van de grootmeesters van de Duitse Orde heeft een internationale reputatie als kuuroord met geneeskrachtige bronnen. Het prachtige aangelegde kuurpark is absoluut een bezoek waard. Vele historische gebouwen zijn uitstekend bewaard gebleven, zoals de munsterkerk St. Johannes en het raadhuis op de markt, die omzoomt worden door fraaie vakwerkhuizen en een barokpaleis.  

Na het avondeten een optreden van de huismuzieanten.

DINSDAG 29 mei : Nördlingen Dinkelsbühl.
Nördlingen, is een sfeervolle stad met tal van winkels, prachtige huizen, en monumenten uit de middeleeuwen. Het stadsbeeld wordt bepaald 90 m hoge klokkentoren “Daniel”, die u kunt beklimmen voor een fan-uitzicht over de stad.
Dinkelsbühl. Een stadje met een goed bewaarde middeleeuwse binnenstad en meer dan 600 monumenten. Bijzonder is dat het stadje nog heel omsloten is door de oude verdedigingsmuur met de bijbehoren-de torens en stadspoorten.

WOENSDAG 30 mei : Würzburg en boottocht
een stad met veel mooie bouwwerken Dom, Burcht en de oude brug over de Geleid bezoek aan de vorstbisschoppelijke Residenz met de imposante trappenzaal en rijk zalen. Ter afsluiting varen op de Main Fränkische wijnland naar Veithöchheim men de Rococo kasteeltuin zeker gezien hebben.

DONDERDAG 31 mei : Terugreis Limburg an der Lahn
terugreis bezoeken we Limburg an der Lahn.
Onmiddellijk springt het optische hoogtepunt in het oog: de Limburger zijn zeven torens verheft zich op een steile rots hoog boven de de binnenstad.
namiddag via de Duitse autowegen terug naar huis

PRIJS P.P. : 680 €
Toeslag eenpersoonskamer : + 90€

INBEGREPEN:
Alle uitstappen per luxeautocar, Verblijftaksen, baantaksen, tol, BTW, ed. Half-pension : uitgebreid ontbijtbuffet en een 3 gangen diner
Middagmaal in restaurant in Weikersheim
Inkom: Creglingen Herrgottskirche / Vingerhoedmuseum / Weikersheim bezoek kasteel en Huifkarrentocht + Winzervesper Markelheim + optreden huismuzikanten

Gegevens

Begin:
mei 25
Einde:
mei 31
Kosten:
€ 680
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Q autocars
Telefoon:
058620698
E-mail:
info@Q-cars.be
Website:
www.Q-cars.be

Locatie

Markelsheim
Markelsheim, Duitsland + Google Maps